Ajurveda je znanost  o dolgem, srečnem in zdravem življenju. Ajurveda je naravna in celostna, brezčasna  in hkrati moderna. Njena uporaba je preprosta, uporablja jo vsakdo, neglede na to od kod prihajaja in kje živi, ter neglede na to kaj ima kdo rad in česa ne mara. Njena skrivnost leži v njenem celostnem pristopu in znanju kako smo v povezani z naravo in njenimi zakoni. Ajurveda nam kaže, kako živeti uravnoteženo življenje, daje nam osnove za celostno dobro počutje, naravno lepoto in trajno zdravje.

V 6 urah predavanj, ki bodo potekali v čudovitem ambientu Garden Hall-a hotela Union  in Vam jih ponujamo popolnoma brezplačno, boste imeli priložnost dobiti vrhunska znanja iz Ajurvede. Tako boste od priznanega zdravnika in profesorja, ki ga nam pošilja Indijska Vlada dr. Kalaskarja izvedeli vse o tem, kako vdrževati pravilno ajurvedsko rutino, dr. Andrej Rus – eden najbolj priznanih svetovnih učiteljev meditacij, bo predstavil Transcendentalno meditacijo – znanstveno daleč najbolj preverjen program za učinkovito borbo s stresom.  Matevž Rostaher – uspešen podjetnik s področja računalništva bo predstavil, kako je na čudovit način integriral meditacijo in ajurvedo v svoje podjetje.

Dr. Ajith iz Thermane Laško bo predstavil, kako se  v okviru ajurvedskega Spa-ja v Laškem, s pomočjo te najstarejše naravne medicine soočajo z modernimi boleznimi in kako ajurvedski tretmani lahko pomagajo k boljšemu počutju.

Dr. Lothar Pirc, katerega dedek izvira iz Trbovelj, bo kot lastnik in direktor največje in najboljše ajurvedske klinike v Evropi – Mahariši ajurveda klinike Bad Ems – predstavil praktične nasvete iz njihove prakse, kako si polepšamo življenje. Skozi njegove besede bo predstavljena vsa veličina Mahariši ajurvede, ki ima kot poslanstvo zelo visok cilj – zgraditi družbo brez bolezni.

Gregor Obronek in Andrej Majes bosta predstavila primere dobre prakse Mahariši ajurvede v Sloveniji, med drugim poleg ajurvedskih svetovanj tudi visoko kvalitetne izdelke Mahariši ajurvede. Prvič v Sloveniji bo predstavljen enkraten program učenja branja lastnega srčnega utripa, ki ga Mahariši ajurveda ponuja v 16-ih lekcijah in bo na voljo od jeseni. Branje srčnega utripa je tista tehnika, ki nedvomno najbolj pripomore k razumevanju, kaj se dogaja s človeškim telesom in našim duhom. Tečaj bo zelo primeren tudi za zdravnike, kot uvod v širša izobraževanja za strokovnjake Ajurvede,  ki jih ponuja Inštitut za ajurvede in Mahariši ajurveda.

Kot desert bosta na koncu dva svetovno priznana zdravnika dr. Wolfgang Schachinger in dr. Gordana Marković izvedla delavnico branja srčnega utripa na katerem bodo udeleženci lahko dobili svojevrsten lasten uvid in izkušnjo  branja lastnega srčnega utripa.

Na koncu bo njegova Excelenca, indijski veleposlanik v Sloveniji Param Jit Mann uradno odprl 5.mednarodni kongres Ajurvede, čemur po sledila manjša pogostitev.

In nenazadnje, vendar ne najmanj pomembno, med predavanji bodo potekale krajše predstavitve Jogijskih vaj, za bolje počutje in sproščenost vseh udeležencev predavanj.

Pridite, čudovito bo !

V imenu Organizacijskega odbora dogodka

Andrej Majes